Koksresan_Dagboken_del4.jpg

Köksresan dagboken del 4

Äntligen är det nya köket färdigt hemma hos Teddy och Agneta. Nu finns plats för matlagning och umgänge – allt med en hänförande havsutsikt!

Du har väl inte missat del 12 och 3 av Teddy och Agnetas köksrenovering?

Teddy och Agnetas gamla kök  Det nya köket från Sentens

Överskåpen skymde helt havsutsikten i det gamla köket och det var svårt att arbeta fler än en person samtidigt. Efter renoveringen är köket rymligare, bänkytorna större och framför allt - utsikten oslagbar!

Höstluften är hög och klar när vi hälsar på hos Teddy och Agneta. Det var i våras vi träffade dem i Electrolux Homes butik, i full färd med att välja luckor, vitvaror och bänkskiva till sitt planerade drömkök. I dag är köket på plats och när vi kliver innanför tröskeln möts vi av doften från nybakta kanelbullar. Teddy placerar en plåt på den generösa stenbänkskivan samtidigt som han summerar renoveringen som blev lite mer omfattande än de räknat med, men där resultatet talar för sig självt.

– Vi är jättenöjda med köket och glada att vi valde Electrolux Home som leverantör. Att ha haft en egen kontaktperson att bolla problem och lösningar med har varit en stor fördel, säger Teddy. Särskilt som vår säljare, Thomas Magnusson, har ett förflutet som snickare, och vet vad han talar om.

Den största förändringen är att överskåpen, som tidigare skymde havsutsikten, rivits och bidragit till en öppnare och luftigare planlösning.

– Vi flyttade även ut köksön för att få större golvyta att röra sig på och kunna jobba flera personer samtidigt i köket, säger Teddy.

Att förvaringen inte skulle räcka till var något paret funderade på, men nu när köket är på plats är de inte längre oroliga. Tack vare skåp med karusellfunktion slukas stora kastruller och skålar medan det finare porslinet får paradplats i överskåpen med vitrinluckor.

Under renoveringen satte hantverkarna in vattenburen golvvärme som gör det skönt att vistas i köket även vintertid. Klinker i samma stil som kaklet blev ett lyckat val, precis som gasspisen, som har hela fem plattor.

– Spisen är en favorit för mig som älskar att laga mat, säger Teddy. Mittenplattan som är extra stor är perfekt när man lagar en stor wok.

Med en matlagningsintresserad familj och flera barnbarn kommer köksön, med sin bredd på en meter, väl till pass.

– Här sitter vi gärna och umgås med den som lagar mat, och är det bara jag och Teddy så äter vi ofta här och inte i matsalen, säger Agneta.

– Köksön är också suverän när man vill lägga upp mat inför en större middag. En gång räknade vi, och det rymdes i alla fall 14 tallrikar, säger Teddy.

Den lilla avlastningsytan i anslutning till köket bestod tidigare av ett lågt skåp. Där valde paret att förverkliga en dröm och satte in en vinkyl kombinerad med förvaringsskåp.

Det mesta i köket är nytt, egentligen allt utom kyl och frys, som var relativt nyinköpta och Teddy och Agneta ville behålla.

– Vi satsade på spis och ugnar istället. Nu har vi både kombinerad ugn och mikro och en varmluftsugn med ångfunktion, vilket är jättelyxigt när man lagar mat till många, berättar Agneta.

Men absolut bäst med renoveringen tycker båda är att de nu kan njuta av utsikten fullt ut.

– Nu kan vi sitta både vid köksön eller i fåtöljerna vi har i anslutning till köket och läsa tidningen och dricka kaffe med utsikt över havet.

 

Inköpslista till Teddy och Agnetas kök

- Köksluckor: JKE.
- Bänkskiva: Nero Afrika matt, 30 mm. 
- Diskho: Intra FR97SXHLF.
- Blandare: Evo 186, krom.
- Belysning: LED-spot Stella. 

Vitvaror från Electrolux
- Inbyggnadshällar: Svart Husqvarna QHC9650 och QHC9630.
- Inbyggnadsugn: Antifingerprint rostfri EOB8851AAX och EMT38409AX.
- Spiskupa: Rostfri Cupol, 95 cm Fjäråskupan.
- Vinkyl: Dometic D50.
- Helintegrerad diskmaskin: Husqvarna QB 6421i.

 Här ser du alla kök från JKE!

Skriv ut