Gör som Maja – skapa drömköket med hjälp av våra köksinredare!

När Maja Pontén och hennes sambo skulle renovera köket i sitt nyinköpta radhus tog de kontakt med Electrolux Home butiken i Mariestad för gratis köksrådgivning. Nu delar hon med sig av smarta tips inför köksrenoveringen och hur man går tillväga för att förverkliga sin köksdröm.

Maja och Emil bor i Mariestad med kreativitet och inredning som stora intressen. De valde att göra en större renovering när de flyttade in i sitt radhus, där köket var deras viktigaste rum. ”Vi rev ut det gamla köket och hade en ganska tydlig bild av hur vi ville att det nya skulle se ut. Vi ville ha ett modernt trendigt kök som var antingen svart eller grått, hade mässingsdetaljer och kändes som att det matchade oss.“ berättar Maja.

Hur gick de tillväga när de skulle planera köket?

“När vi skulle köpa det nya köket tog vi kontakt med Electrolux Home i Mariestad. Vi hade samlat på oss mycket inspirationsbilder och tankar om hur vi ville ha det. Vi satte oss ner med köksinredaren Lars och gick igenom våra tankar och idéer. Han började skissa upp en första plan och kom med tips och råd om hur vi skulle kunna få vårt drömkök. Efter det bollade vi fram och tillbaka med nya lösningar och förbättringar. Vi fastnade snabbt för den släta, matta luckan och tyckte att ekdetaljerna gjorde att det blev en mjuk känsla mot allt det svarta kantiga. När vi tillslut hade färdigställt mått, skåp, vitvaror och alla detaljer som knoppar, vitvaror och blandare var det bara att beställa!“

Hur blev det nya köket?

“Vi är så nöjda med resultatet! Köket blev nog till och med bättre än vad vi från början hade tänkt oss, både till utseendet och hur det är planerat. Allt känns lättillgängligt och smidigt!“ berättar Maja om resultatet av köksrenoveringen.

Särskilt nöjda är de med utseendet av det nya köket. Det gamla köket var från när radhuset byggdes och var inte alls i deras stil. Valet av lådor istället för skåp kändes också helt rätt då det ger en bättre översikt och utnyttjar förvaringen mycket bättre. ”Tandemboxlådorna gjorde att vi fick det utseendet på köket som vi ville ha utan att kompromissa med förvaringen!” säger Maja.

Tandemboxlådor Plus eller Bas med en invändig låda bakom översta fronten.

Tandemboxlådor Plus eller Bas med en invändig låda bakom översta fronten.


Tandemboxlådor

Tandemboxlådor Plus eller Bas med en invändig låda bakom översta fronten. Dessa lådor kan även placeras i högskåp.

 

 

“När vi pratade om att vi skulle sätta in ett mattsvart kök var det många som tvekade och påpekade att vi kanske skulle tröttna snabbare på ett sådant kök än ett vitt ”vanligt”. Men det var ju det här utseendet vi ville ha och än så länge är jag minst lika glad och nöjd varje gång jag ser köket, om inte mer, som när vi satte in det! Vi ångrar inte en millimeter och är så nöjda med allt!”

Majas bästa kökstips

  1. Leta mycket inspiration på nätet, jag älskar Pinterest.

  2. Ta mycket hjälp utav personalen med att rita köket! De sitter inne på massor av bra tips och knep för att få köket att bli så smart, snyggt och praktiskt som möjligt.

  3. Ha en tanke med vilken stil du vill ha, jobba utifrån den och spreta inte iväg för mycket!

  4. Våga gå utanför ramen! Gör ditt kök till ditt drömkök och fega inte med detaljerna, det är oftast de som gör helheten!

City matt svart/ek med mässing blandare och diskho
Information om Majas kök:

Lucka: City matt svart/ek
Handtag: Loop läder brun/Mässing
Bänkskiva: Svart Matt med Diskho Tapwell TA5040M Mässing
Blandare: Primy  steel Curve Mässing

 

Gratis köksplanering?

Electrolux Home butiken i Mariestad hjälpte Maja med hennes köksval. Ta hjälp av våra köksinredare du med! Vi på Electrolux Home erbjuder dig gratis köksplanering där vi tillsammans ser över dina möjligheter och ritar på ditt kök. Boka tid med en köksinredare idag!

Hur går det till att köpa kök?

Vår köpguide Hjälp hela vägen gör ditt köksköp så enkelt och tryggt som det bara är möjligt. Från inspiration till installation. Läs hela köksguiden här!

Köpguide till ditt nya kök. Från inspiration till installation.