bountybollar.png

Mumsiga bountybollar till advent

Ska du baka till advent? Då måste du testa vårt recept på dessa ljuvliga små munsbitar med mycket smak av kokos. Perfekta att ställa fram på fikabordet på söndag. Låt gärna bountybollarna stå i frysen ett tag innan du doppar dem i choklad; det blir både enklare att doppa och ger ett snyggare resultat!

Du behöver

Till cirka 15 st bountybollar

2½ dl kokosflingor (plus lite extra till garnering)
2 msk kokosfett
1 dl florsocker
3 msk kokosgrädde
1 tsk vaniljsocker eller vaniljpulver
200 g mörk choklad

Gör så här

  1. Smält kokosfett i en kastrull tillsammans med kokosgrädde.
  2. Blanda samman med florsocker, kokosflingor och vaniljpulver i en mixer eller matberedare.
  3. Låt blandningen svalna och forma sedan till bollar.
  4. Ställ bollarna i frysen i cirka en timme.
  5. Smält chokladen i ett vattenbad.
  6. Doppa bollarna i chokladen och ställ på bakplåtspapper eller i knäckformar.
  7. Strö över kokosflingor.
  8. Låt stelna och förvara i kyl eller frys.

Tips! Tillsätt 1 msk kokoslikör för en mer vuxen smak.
Du kan även göra en nyttigare bountyboll genom att ersätta florsockret med honung eller annan sötning som agave.

Tipsa en vän

Skriv ut

Hos Electrolux Home

Låt miljötanken prägla såväl ditt val av kök som vitvaror.

fiveyear.png
svanen.png
freeDelivery.png

CHATTA MED OSS

Behöver du hjälp? Chatta med oss och få svar på dina frågor direkt.

Starta chatten
Chat

Denna webbsida använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på webbplatsen utan att ändra din webbläsares cookie-inställningar samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa våra cookie-riktlinjer.

Laddar...