bountybollar.png

Mumsiga bountybollar

Testa vårt recept på dessa ljuvliga små munsbitar med mycket smak av kokos. Perfekta att ställa fram på fikabordet. Låt gärna bountybollarna stå i frysen ett tag innan du doppar dem i choklad; det blir både enklare att doppa och ger ett snyggare resultat!

Du behöver

Till cirka 15 st bountybollar

2½ dl kokosflingor (plus lite extra till garnering)
2 msk kokosfett
1 dl florsocker
3 msk kokosgrädde
1 tsk vaniljsocker eller vaniljpulver
200 g mörk choklad

Gör så här

  1. Smält kokosfett i en kastrull tillsammans med kokosgrädde.
  2. Blanda samman med florsocker, kokosflingor och vaniljpulver i en mixer eller matberedare.
  3. Låt blandningen svalna och forma sedan till bollar.
  4. Ställ bollarna i frysen i cirka en timme.
  5. Smält chokladen i ett vattenbad.
  6. Doppa bollarna i chokladen och ställ på bakplåtspapper eller i knäckformar.
  7. Strö över kokosflingor.
  8. Låt stelna och förvara i kyl eller frys.

Tips! Tillsätt 1 msk kokoslikör för en mer vuxen smak.
Du kan även göra en nyttigare bountyboll genom att ersätta florsockret med honung eller annan sötning som agave.

Skriv ut

Vi bearbeter din beställning, vänligen vänta...