Vinn en Masterpiece mixer från Electrolux

Hitta din butik

Hem

Sök

Vinn en Masterpiece mixer - tävlingen är avslutad

Vi har dragit 5 vinnare av vår exklusiva mixer från Masterpiece Collection. Alla har delat med sig av ett riktigt bra förslag kring hur man kan göra för att minska matsvinnet hemma.

Vinnarna utan inbördes ordning, med dess motiveringar (obs att motiveringarna kan vara kortade): 

Åsa Eklöv - ”Jobba bakåt i flödet för att minska matsvinnet. Idag börjar vi redan vid planeringen av handlingen... att inte köpa hem mat vi inte kommer hinna använda. Vi planerar vad vi ska laga, lagar den mat som har kortast hållbarhet i vår kyl/skafferi först. Matrester hamnar i matlådor som jag och min man tar med oss till jobbet.” 

Daniel Eneslätt - ”Jag har jobbat med att minska svinnet i flera år, och nu är det obefintligt. Det viktigaste är att planera inköpen. Sen när det blir över mat fryser man in resterna och märker upp dem ordentligt. Till exempel: blir det över en portion pasta? Frys in den och märk upp att den innehåller pasta. Nästa gång blir det t ex 2 köttbullar över. Frys in tillsammans med pastan och komplettera märkningen. Nästa gång får du tex över 2 korvskivor. Frys in tillsammans med pastan o köttbullarna och vips har du en matback.”

Pia Wildenius - ”1. Vi planerar veckans matsedel så att de färska råvarorna kan användas till flera olika maträtter. 2. Vi har en bra översikt vad som finns hemma vad gäller torra varor & varor i kyl och frys innan vi veckohandlar. 3. Vi väljer maträtter efter säsong, så det blir många goda soppor vinterhalvåret. 4. Rester använder vi till grönsaksbuljong och soppor. 5. Bröd som blivit över blir till toast och ibland krutonger. 6. Överbliven frukt blir en god smoothie eller fruktsallad.”

Malin Jonsson - ”Mitt absolut bästa tips för att minska svinnet är ganska självklart, och det är att planera alla inköp och göra matlistor. Om det nu ändå är så att man har grönsaker som har blivit lite risiga så kan man alltid skära ner dem och koka soppa. Det går alldeles utmärkt att använda hela grönsaken t ex stammen på broccolin, änden av moroten osv. Man kan också koka och mixa grönsakerna, t ex rotfrukter och blanda det i potatismoset. När jag använder min råsaftcentrifug händer det att jag använder resterna i matlagning. Bruna bananer går bra att skiva ner och frysa för att sen använda i smoothies. Eller varför inte mosa, blanda med uppvispat ägg och steka bananpannkakor, jättegott!”

Johan Löfgren - ”Matlådor! Det bästa och självklara sättet att minska matsvinn. Vi är två vuxna och två barn och vi sparar alla matrester. Efter middagen försöker vi fixa matlådor av resterna. Om det saknas något så kompletterar vi med t ex grönsaker, mer pasta eller rotfrukter för att inte låta något gå till spillo. En klassiker är att göra pyttipanna. Om man har ätit kyckling kan man komplettera med stekt korv och ärtor, perfekt lunchlåda till nästa dag.”

Vinnarna har blivit kontaktade via mejl. 

Till toppen
Laddar...

Denna webbsida använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på webbplatsen utan att ändra din webbläsares cookie-inställningar samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa våra cookie-riktlinjer.

Behöver du hjälp? Chatta med oss