Kökspatrullen - Electrolux Home

Hitta din butik

Hem

Sök

Kökspatrullen

Kökspatrullen

Familjen Lind vann Electrolux Homes tävling Köksmästartestet 2015 och fick ett helt nytt Sentenskök med vitvaror från Electrolux - värt 100 000 SEK! Nu får vi, under tre avsnitt av Kökspatrullen, följa med på resan när deras gamla kök förvandlas till ett nytt och fräscht kök med gott om förvaring, smarta lösningar och plats för hela familjen!

Boka köksrådgivningI tredje och sista avsnittet av kökspatrullen får vi se när Electrolux Homes köksinredare Andreas Källström och mästerkocken Louise Johansson välkomnar familjen Lind in till deras nya kök samt inviger köket med en riktig lyxmiddag. Receptet samt avsnitt 1 & 2 hittar du nedan. 

 

Avsnitt 1

Avsnitt 2


 

Louises recept från filmen: Fiskgryta med saffran och basilika-aioli

4 portioner
Tid: ca 45 min

300 g färsk lax (utan skinn)
300 g torskfilé (alt. Annan vit fisk)
150 g räkor till servering (gärna färska och handskalade)
1 fänkål
5 färska tomater (alt. 400g krossade tomater på burk)
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 g saffran
2 tsk torkad oregano
3 dl vitt vin
4 dl vatten
1 msk koncentrerad fiskfond
1 apelsin, pressad saft och rivet skal
1 krm cayennepeppar
Salt
1 knippe dill till servering

 Basilika-aioli:

1 kruka färsk basilika
1 vitlöksklyfta
1 ägg
1 msk dijonsenap
2 tsk vitvinsvinäger
1/2 tsk honung (alt. En nypa socker)
Salt
2 1/2 dl rapsolja

1 surdegsbröd till servering

Halvera och strimla ena halvan av fänkålen. Skär tomaterna i mindre bitar. Fräs den strimlade fänkålen och tomat tillsammans med lök och vitlök i en stor kastrull. Häll i saffran och oregano, rör om, tillsätt vin, vatten och fiskfond. Sjud på svag värme under lock i cirka 15 minuter. 

Tillaga under tiden basilika-aiolin.

Skiva den andra fänkålshalvan på mandolin eller tunt för hand och lägg i kallt vatten så den blir krispig. 

Smaksätt grytan med apelsinsaft- och rivet skal, cayennepeppar och salt. 

Skär fisken i bitar om 3 centimeter och lägg i grytan. Sänk värmen till lägsta nivå och låt fisken bli klar, det tar ungefär 5 minuter. Smaka eventuellt upp med lite mer salt. 

Toppa grytan med räkor, fänkål och plockade dillvippor och servera med basilika-aiolin och surdegsbröd.

Basilika-aioli

Plocka bladen på basilikan och lägg i en matberedare eller bunke tillsammans med resterande ingredienser förutom oljan. Mixa till en slät sås och tillsätt matoljan droppvis lite intaget tills det binder till en majonnäs. 

Tidigare avsnitt av Kökspatrullen

Kökspatrullen: Agnes Lau-Edberg
Kökspatrullen: Familjen Hulander
Kökspatrullen: Familjen Norrman
Kökspatrullen: Familjen Aurell 



Skriv ut
Till toppen
Laddar...

Denna webbsida använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på webbplatsen utan att ändra din webbläsares cookie-inställningar samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa våra cookie-riktlinjer.

Behöver du hjälp? Chatta med oss