Varmluftsugn med ånga och matalagningstermomter.

Hitta din butik

Hem

Sök

Välj rätt ugn

Varmluft, ånga, grill eller vanlig över- och undervärme? Den som är matlagningsintresserad och beredd att satsa lite extra behöver inte välja mellan olika typer av värme i sin ugn. Det går att få allt i ett. 

Enligt experterna är mat lagad i ångugn något alldeles extra, särskilt fisk och grönsaker blir väldigt lyckat. Smakerna bibehålls och så även näringen i maten. Du kan också välja varmluftsugn med ånga.

Den som inte har ett lika brinnande intresse – eller en mindre plånbok – väljer i stället en ugn med alla de andra funktionerna, men utan just ångan. Varmluften är ju en klassiker vid det här laget, och fungerar utmärkt för den som vill baka flera plåtar med kakor på samma gång.

Dubbelugn blir allt vanligare i svenska hem, och det är en praktisk lösning om man lagar mycket mat åt gången eller om man använder ugnen mycket i sin matlagning. Du kan också välja två inbyggnadsugnar.

Placeringen av ugnen är en annan het fråga. Andreas Andersson som är köksritare på Electrolux Home i Munkedal slår ett slag för upphöjd placering.

- Det blir en mycket bättre arbetsställning och det är viktigt, även om du bara använder ugnen några gånger i veckan, säger han.

Vill du spara lite tid och ändå hålla ugnen fräsch finns det numera ugnar som rengör sig självt, så kallade pyrolysugnar.

Tänk också på om du behöver en barnsäker ugn, om den ska ha lucklås eller 4-glaslucka. En finess som underlättar matlagningen är ugn med inbyggd matlagningstermometer.

 

Du kan också hitta nyttig information angående Fläktar via länken nedan till vår fläktguide samt guiden om "spis eller häll"

Välj rätt fläkt

Guide Spis & Häll


Skriv ut
Till toppen
Laddar...

Denna webbsida använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på webbplatsen utan att ändra din webbläsares cookie-inställningar samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa våra cookie-riktlinjer.

Behöver du hjälp? Chatta med oss