Agnes Lau-Edberg vann ett Sentenskök och vitvaror från Electrolux till ett värde av 100 000 kr genom att delta i Electrolux Homes tävling Köksprofilen. Se förvandlingen i Kökspatrullen avsnitt 4!

Hitta din butik

Hem

Sök

Kökspatrullen avsnitt 4

Agnes Lau-Edberg vann 2014 Electrolux Homes tävling Köksprofilen och fick ett helt nytt Sentenskök med vitvaror från Electrolux - värt 100 000 kr! I det här avsnittet av Kökspatrullen får vi följa med på hennes resa och se det gamla slitna köket bli ett nytt, fräscht kök med gott om förvaring, smarta lösningar och plats för hela familjen!

Boka köksrådgivning

Har du missat tidigare avsnitt? Här kan du se del 1del 2 och del 3!


I kökspatrullen besöker Electrolux Homes köksinredare Andreas Källström, tillsammans med mästerkocken Louise Johansson, familjer som är i behov av ett nytt kök. Du får följa deras resa från planering och renovering till inredning och invigning. 

 

Inköpslista familjen Lau-Edberg

Köksluckor: Sentens Hav vit
Handtag luckor: Peppar rostfri
Bänkskiva: Sentens Laminat
Diskbänk: Intra frame FR 520 mm
Blandare: Tapwell SK 984 krom

Vitvaror från Electrolux:
Induktionshäll: EHI9000F
Inbyggnadsugn: EOC5651AAX
Kompaktugn med varmluft och mikro: EVY7800AAX
Kombinerad kyl/frys: EN9000XR
Helintegrerad diskmaskin: ESL8000
Vägghängd fläkt: EFB70550BX

 

Pumpa

Louises ryggbiff med pumpa och rostade hasselnötter

4 portioner Tid: ca 1 tim och 15 min

700 g ryggbiff i skivor (gärna med fettkappa)
1 msk rapsolja
Salt och nymalen svartpeppar

Pumpapuré:
1 butternutpumpa
1 vitlöksklyfta
25–50 g smör
Salt

Rostad pumpa:
1 butternutpumpa
2 msk olivolja
Salt och nymald svartpeppar

Soyasmörsås:
100 g smör
2 tsk japansk soya
1 tsk dijonsenap 

Till servering: 
1 dl rostade hasselnötter
1 ask klippkrasse

Gör så här: Ta fram köttet ca 4 timmar innan tillagning så det blir rumstempererat. Sätt ugnen på 225 grader. 
Pumpapuré: Skala, kärna ur och dela pumporna i bitar om ca 2 cm. Lägg hälften i en kastrull och fräs tillsammans med vitlök i ca 2 minuter på medelvärme. Tillsätt vatten så att det knappt täcker pumpabitarna och koka dem mjuka under lock. Häll av vattnet i en separat bunke och mixa pumpan med smöret till purékonsistens. Smaksätt med salt och späd eventuellt lite med pumpavattnet. 
Rostad pumpa: Lägg pumpan i en ugnssäker form och blanda med olivolja och svartpeppar. Rosta i ugnen i ca 15 minuter tills pumpan fått färg och nästan är mjuk rakt igenom. Salta efter smak.
Soyasmörsås: Bryn smöret och rör i soya och dijonsenap. Smaka eventuellt av med lite salt och citron.
Kött: Hetta upp en stek- eller grillpanna på riktigt hög värme. Badda köttet med olja och salt efter smak. Grilla eller stek i ca 3-4 minuter på varje sida. Låt köttet vila minst 5 minuter innan det ska serveras. Skär i centimetertjocka skivor och salta och peppra.
Lägg pumpapuré och rostad pumpa på varma tallrikar. Lägg på några skivor kött, strö över lite hasselnötter och garnera med klippt krasse. Ringla över sås och servera!

 


Skriv ut
Till toppen
Laddar...

Denna webbsida använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på webbplatsen utan att ändra din webbläsares cookie-inställningar samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa våra cookie-riktlinjer.

Behöver du hjälp? Chatta med oss