Kökspatrullen planerar ett nytt kök från Electrolux Home

Hitta din butik

Hem

Sök

Kökspatrullen avsnitt 3

I Kökspatrullen besöker Electrolux Home köksinredare Niklas Sundberg, tillsammans med mästerkocken Louise Johansson, familjer som är i behov av ett nytt kök. Du får följa deras resa från planering och renovering till inredning och invigning.

Har du missat tidigare avsnitt? Här kan du se del 1 och del 2!

I det här avsnittet besöker vi familjen Hulander i Alingsås. Deras slitna gamla kök får kritik från Niklas, som hjälper till att planera ett nytt och funktionellt. Resultatet är ett modernt och ljust kök, perfekt för såväl matlagning som umgänge.

Ni får även tips på hur ni gör en höstig svamprisotto!

 

Inköpslista familjen Hulander

Köksluckor: Sentens Stad vit
Handtag luckor: Sentens Dill rostfri
Bänkskiva: Sentens Laminat, svart marmor
Diskbänk: Decosteel
Blandare: Mora mmix k7
Belyning: Sentens ledbelysning

Vitvaror från Electrolux:
Induktionshäll EHL7640FOK
Inbyggnadsugn med pyrolys och ångfunktion EOC6821AAX
Helintegrerad mikro EMS26204OX
Energisnål kyl ERF8000X
Frys med automatisk avfrostning EUF8000X
Helintegrerad diskmaskin QB6256i
Vägghängd fläkt EFB90680BX

Louises recept från filmen: Skogsvampsrisotto med flankstek och ljummen broccolisallad

4 portioner Tid: ca 1 tim

- 2 1/2 dl risottoris
- 200 g blandad svamp, skivad (t ex skogschampinjoner, champinjoner, ostronskivling)
- 2 msk smör + 2 msk rapsolja till stekning
- 2 schalottenlökar, finhackade
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 3 dl vitt vin
- 5 dl svampbuljong (se recept nedan)
- 2 dl riven parmesanost, spara lite till servering
- 3 msk smör
- 2 dl babyspenat, sköjd
- salt och nymald svartpeppar

 

Svampbuljong:
- 200 g blandad svamp, skivad (t ex skogschampinjoner, champinjoner, ostronskivling)
- 2 msk rapsolja till stekning
- 2 schalottenlökar, finhackade
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 2 msk koncentrerad kycklingfond
- 5 dl vatten

 

- 1 broccoli, plockad i buketter
- 1/2 rödlök, skivad
- 1/2 citron, saft och rivet skal
- 3/4 dl blandade nötter och frön
- 1/2 dl olivolja
- salt och nymald svartpeppar

 

- 600 g flankstek (alt. valfritt kött eller fisk)
- 2 msk smör + 2 msk rapsolja till stekning
- salt och nymald svartpeppar

 

Fräs svampen till buljongen i olja i cirka 5 minuter tills all vätska dunstat. Tillsätt lök och vitlök och fräs ytterligare 1 minut. Häll i kycklingfond och vatten och låt koka ihop cirka 5 minuter. Mixa buljongen slät med en stavmixer och ställ åt sidan.

Fräs svampen till risotton i smör och olja i cirka 5 minuter tills all vätska dunstat. Tillsätt och blanda i lök och vitlök, häll i riset och fräs ytterligare 1 minut. Tillsätt vinet och hälften av buljongen. Sänk värmen, låt riset svälla under lock och rör om då och då. Späd med resterande buljong och låt svälla ytterligare, riset är klart efter cirka 25 minuter, det ska fortfarande ha lite kärna i mitten.

Sätt ugnen på ångfunktion. Lägg broccolibuketterna i en form och ånga i cirka 5–7 minuter tills de nästan är genomkokta. Blanda med rödlök, citronsaft och rivet -skal, olivolja, frön, nötter, salt och peppar. Håll ljummen till servering.

Salta och peppra köttet. Stek på hög värme i smör och olja cirka 3–4 minuter på varje sida. Skiva upp till servering.

Rör i parmesanost och smör i risotton och smaka av med salt och peppar. Tillsätt babyspenaten och servera tillsammans med broccolisalladen och köttet.


Skriv ut
Till toppen
Laddar...

Denna webbsida använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på webbplatsen utan att ändra din webbläsares cookie-inställningar samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa våra cookie-riktlinjer.

Behöver du hjälp? Chatta med oss