Kökspatrullen 2: Electrolux Homes tv-serie om köksrenovering

Hitta din butik

Hem

Sök

Kökspatrullen avsnitt 2

I Kökspatrullen besöker vår köksexpert Niklas Sundberg, tillsammans med mästerkocken Louise Johansson, familjer som är i desperat behov av ett nytt kök. Du får följa deras resa från planering och renovering till inredning och invigning.

Här kan du se del 1 och del 3!

I det här avsnittet av Kökspatrullen beger vi oss till Uppsala och familjen Norrman. Se deras charmiga men något opraktiska retrokök förvandlas till ett luftigt och modernt kök som inbjuder till matlagning. Det nya köket sätts på prov med Louise Johanssons läckra majskyckling med parmesangratinerade tomater. Receptet hittar du nedan!

 

Inköpslista familjen Norrman

Köksluckor: Stad Vit
Handtag luckor: Dill 224 mm
Bänkskiva: Silestone Tao Pol 20 mm
Diskho: Nordic-Tech Radius 500
Blandare: Damixa Osier med utdragbar handdusch
Belysning: Hermes rostfria LED Beslag Design


Vitvaror från Electrolux:
Induktionshäll EHH6340FOK Electrolux
Ugn: EOB5551AAX Electrolux
Mikro: EMM20218OX Electrolux
Diskmaskin: integrerad ESL6210LO Electrolux
Kyl/frys: EN3881AOX Electrolux
Fläkt: F600 Franke
Vinkyl: D50  Dometic

Louises recept från filmen

Kyckling med bakade tomater och basilika- och krassekräm

När det vankas kalas är det skönt att kunna mingla med sina gäster. Därför passar det här receptet perfekt eftersom det sköter sig självt i ugnen. Såsen kan du förbereda minst två dagar innan.

4 portioner
Tid: 45 minuter

700 g kyckling gärna med skinn
2 msk olivolja + 2 msk smör till stekning
2 vitlöksklyftor, skivade
4 plommontomater, halverade
2 färska hela vitlökar, delade i kvartar
5 kvistar rosmarin, plockade blad
1 dl pinjenötter
1 dl rivet dagsgammalt bröd
½ dl olivolja
salt och nymald svartpeppar
1 dl hyvlad parmesanost

Basilika- och krassekräm
2 dl crème fraiche
1 kruka basilika, plockade blad
½ citron, färskpressad saft och rivet skal
1 ask krasse
salt och nymald svartpeppar

Börja med att tillaga krutongerna genom att sätta ugnen på 200 grader varmluftseffekt. Skär baguetten i tunna skivor och lägg i en ugnsfast form. Vänd runt med rapsolja och flingsalt och rosta i 5–7 minuter tills de är krispiga.

Mixa alla ingredienser till dressingen, utom olja och gräddfil med stavmixer. Tillsätt oljan droppvis under fortsatt mixning. Rör i gräddfil och smaka av med salt och svartpeppar.

Skiva fänkålen och rädisorna tunt på mandolin eller för hand och lägg i kallt vatten så de blir krispiga. Sänk ugnsvärmen till 150 grader. Badda in laxbitarna i helt runt om och stek på hög värme i rapsolja tills de får en krispig yta. Lägg över i en ugnsfast form och baka av med termometer tills de har en innertemperatur på 50 grader.

Bryt salladen i mindre bitar och lägg på ett stort fat. Häll av vattnet från fänkålen och rädisorna och toppa ovanpå. Dela laxen i mindre bitar och strö över. Garnera med parmesanost, krutonger och ringla över dressingen. Njut!


Skriv ut
Till toppen
Laddar...

Denna webbsida använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på webbplatsen utan att ändra din webbläsares cookie-inställningar samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa våra cookie-riktlinjer.

Behöver du hjälp? Chatta med oss