Experthjälp av Sveriges mästerkock Louise Johansson | Electrolux Home

Hitta din butik

Hem

Sök

Kökspatrullen avsnitt 1

I Kökspatrullen besöker vår köksexpert Niklas Sundberg, tillsammans med mästerkocken Louise Johansson, familjer som är i desperat behov av ett nytt kök. Du får följa deras resa från planering och renovering till inredning och invigning.

Här kan du se del 2 och del 3!

I det här avsnittet är vi hos familjen Aurell i Lerum, för att förvandla deras kök till en ljus och funktionell favoritplats i hemmet. Louise Johansson hjälper familjen att laga caesarsallad med lax och fänkål. Receptet hittar du nedan!

 

 

Inköpslista till familjen Aurells kök

Köksluckor: Sentens Land Vit
Handtag luckor: Sentens kök Dill
Inredningspaket: Smart tillval
Bänkskiva: Sentens laminatbänkskiva antik ljus
Diskho: Intra Horizon
Blandare: Mora Cera Highline

Vitvaror från Electrolux:
Induktionshäll: EHL7640FOK
Inbyggnadsugn: EOA5551AAX
Inbyggnadsmikro: EMS17005OX
Kyl: ERF 3864 AEXR
Frys: EUF2944AEXR
Helintegrerad diskmaskin: ESL6620RA
Belysning: Sentens Ledbelysning

Electrolux Homes säljare har tillsammans med kunden valt ett passande golv samt kakel.

Louises recept från filmen

Caesarsallad med lax och fänkål

4 portioner
Tid: 40 minuter

700 g lax utan skinn skuren i portionsbitar
½ dl brödkryddor (malen anis, fänkål och kummin)
½ dl rapsolja till stekning
1 fänkål
1 knippe rädisor, ansade och sköljda
2 huvuden romansallad, sköljda
1 rödlök, strimlad
1 dl hyvlad parmesanost
salt och nymald svartpeppar

Krutonger
½ surdegsbaguette
2 msk rapsolja
2 tsk flingsalt

Caesardressing
2 äggulor
1 msk dijonsenap
6 ansjovisfiléer + 1 msk spad
1 vitlöksklyfta
1 msk kapris med spad
1 dl riven parmesanost
½ citron, färskpressad saft
1 dl rapsolja
1½ dl gräddfil
salt och nymald svartpeppar

Börja med att tillaga krutongerna genom att sätta ugnen på 200 grader varmluftseffekt. Skär baguetten i tunna skivor och lägg i en ugnsfast form. Vänd runt med rapsolja och flingsalt och rosta i 5–7 minuter tills de är krispiga.

Mixa alla ingredienser till dressingen, utom olja och gräddfil med stavmixer. Tillsätt oljan droppvis under fortsatt mixning. Rör i gräddfil och smaka av med salt och svartpeppar.

Skiva fänkålen och rädisorna tunt på mandolin eller för hand och lägg i kallt vatten så de blir krispiga. Sänk ugnsvärmen till 150 grader. Badda in laxbitarna i helt runt om och stek på hög värme i rapsolja tills de får en krispig yta. Lägg över i en ugnsfast form och baka av med termometer tills de har en innertemperatur på 50 grader.

Bryt salladen i mindre bitar och lägg på ett stort fat. Häll av vattnet från fänkålen och rädisorna och toppa ovanpå. Dela laxen i mindre bitar och strö över. Garnera med parmesanost, krutonger och ringla över dressingen. Njut!


Skriv ut
Till toppen
Laddar...

Denna webbsida använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på webbplatsen utan att ändra din webbläsares cookie-inställningar samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa våra cookie-riktlinjer.

Behöver du hjälp? Chatta med oss