Inspiration inför köksrenoveringen

Hitta din butik

Hem

Sök

Inredningsbloggarens vita varor

När bloggaren Lotta Adelöw flyttade in i det gamla huset i Tullinge insåg familjen att det inte gick att skjuta på köksrenoveringen. Resultatet: ett drömkök med wow-känsla.

3 saker som familjen Adelöw är extra nöjda med i sitt kök

 

• De rymliga lådorna som slukar mängder av köksredskap och gör det lätt att hålla ordning. Används också som skafferi, vilket ger överblick över vad som saknas.

• Spis med två ugnar som gör att man kan laga mycket mat och olika maträtter samtidigt. Dessutom är den lätt att hålla ren.

• Skåpluckorna som känns gedigna och genomarbetade.

Familjen Adelöws måsten för ett lyckat köksköp:

 

• Köket ska passa den övriga inredningsstilen.

• Köket ska vara funktionellt och stilrent.

• Tänk på att ni ska kunna jobba och umgås tillsammans i köket om ni är flera i familjen.

Av Anna-Maria Stawreberg
Foto Linus Hallgren

Det märks redan i trädgården att bloggaren Lotta Adelöws stora intresse är inredning. Fina stilleben möter en innanför grindstolparna, och väl innanför ytterdörren är det som att hamna i en frestande inredningstidning.

Vackert och stilrent, visst, men vid sidan av estetiken finns det en funktionalitet.

– Jag gillar att ständigt ha något projekt på gång, konstaterar Lotta Adelöw och får medhåll av maken Christian.

– Egentligen hade vi aldrig tänkt köpa det här huset, vi tittade bara in på visningen för skojs skull, säger Christian.

Under visningen för två år sedan blev familjen blixtkära i huset, vars ena hälft är byggt 1938 och den andra hälften 1983. Visserligen fanns det en hel del att göra, men det var ju också det som både Christian och Lotta längtade efter, och därför slog de till och köpte huset.

– Köket hade vi tänkt vänta med. Det fanns annat som skulle gå före. Men det första som hände var att en kökslucka rasade ner, och vi insåg att vi måste göra något omgående, säger Lotta, och skrattar vid minnet.

Lotta och Christian började leta efter en lämplig köksleverantör och fastnade för Electrolux Homes Sentenskök, främst på grund av de vackra vitrinskåpen Gård. Lottas stora inredningsintresse gör att hon redan från början hade en tydlig uppfattning om hur köket skulle se ut. Ljust och vitt, men också stilrent och relativt avskalat.

– Jag gillar tanken att köpa svensktillverkat, och det bidrog till att det blev Electrolux Home, säger Christian.

Paret fick redan från början bra kontakt med ”sin” köksinredare från Sicklas Electrolux Homebutik och fick bra tips från början till slut och ett intensivt renoveringsarbete tog sin början. En vägg revs och ett helt nytt kök installerades. Från att ha varit ett trångt, murrigt och nedslitet kök är numera huset försett med ett luftigt, modernt och fräscht kök som dessutom är funktionellt och enkelt att arbeta i. Varje detalj känns genomtänkt, allt från de gedigna vitrinluckorna till placeringen av mikrovågsugnen, som sitter monterad i ett underskåp.

– Från början ville vi ha bänkskivor av ljus marmor, men under processens gång blev det istället svart granit, säger Lotta.

I köket finns det plats för många att laga mat samtidigt, något som blir extra påtagligt när 20-årige sonen Victor och 18-åriga dottern Caroline tillsammans ställer sig för att hacka ingredienserna till de köttfärsbiffar som ska serveras till middag.

– Och ugnen … Den är supebra och lätt att göra ren eftersom glasskivorna går att ta loss och diska, visar Lotta.

– Jag gillar att vi har dubbla ugnar. Det har vi ofta nytta av eftersom jag brukar ha med mig kompisar hem som alla ska äta här, säger Victor.

 

 

 

 

Markus Aujalays ajvarbiffar med gurkyoghurt och örtpotatis på Christians vis

4 portioner

- 500 gram nötfärs
- 1 ägg
- 3 msk stark ajvar relish
- 1 gul lök
- 1 pkt mozarella
- 1 knippe bladpersilja
- Salt och peppar

 

Gurkyoghurt

- 1 gurka
- 2 dl matlagningsyoghurt

 

Örtpotatis

- 800 g kokt potatis
- 2 krukor med blandade hackade örter (till exempel basilika och gräslök)

 

Finhacka löken och hacka bladpersiljan. Dela mozarellan. Blanda köttfärsen med ägg, ajvar relish, lök och persilja. Krydda med salt och peppar efter smak. Forma till lagom stora färsbiffar och stek i olivolja.

Skala och riv gurkan. Blanda den med yoghurt. Salta och peppra efter smak.

Blanda den kokta potatisen med örterna.

Vill du se mer av Lottas hem? Gå in på bloggen

http://homebylotta.blogspot.se/


Skriv ut
Till toppen
Laddar...

Denna webbsida använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på webbplatsen utan att ändra din webbläsares cookie-inställningar samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa våra cookie-riktlinjer.

Behöver du hjälp? Chatta med oss