Recept på underbart goda kanelbullar med choklad

Hitta din butik

Hem

Sök

Recept: Kanelbullar med chokladtopping

Sugen på nybakat? Här är ett recept på bullar med smörig kanelfyllning och smält choklad på toppen.

Fira kanelbullens dag!

  • EKM4500

    EKM4500

    2 995:-
  • EKF5700

    EKF5700

    899:-
  • EKM4800

    EKM4800

    3 995:-

Recept: Kanelbullar 

20-25 st

1 msk kardemumma, gärna hel och mortlad
5 dl mjölk
50 g jäst
1/2 tsk salt
1 1/2 dl strösocker
1 ägg
150 g smör, rumsvarmt
14-15 dl vetemjöl special

Fyllning:
175 g smör, rumsvarmt
1 1/2 dl strösocker
2 msk kanel

Garnering:
1 ägg
pärlsocker

Topping:
100 g mörk choklad 

1. Blanda kardemumma och mjölk i en kastrull. Värm till fingervarmt, 37°.

2. Smula jästen i en bunke och häll på mjölken. Blanda tills jästen löst sig och tillsätt sedan salt, socker, ägg och smör. 

3. Arbeta in mjölet efterhand, för hand eller i maskin, men spara någon deciliter till utbakningen. Jobba degen 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand. 

4. Täck bunken och låt degen jäsa på dragfri plats i 60 minuter.

5. Rör ihop ingredienserna till fyllningen.

6. Dela degen i två bitar och kavla ut till rektanglar, ca 1/2 cm tjocka. Bred på fyllning och rulla ihop degen från långsidan. 
Skär rullen i 10-12 bitar och ställ med snittytan uppåt i bullformar. 

7. Ställ på en plåt och låt jäsa i 60 minuter under duk. Vispa upp ägget och pensla bullarna. Strö på pärlsocker och grädda i 225° ca 15 minuter. Låt svalna på galler.

8. Smält chokladen i vattenbad och ringla sedan över de avsvalnade kanelbullarna.


Skriv ut
Till toppen
Laddar...

Denna webbsida använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på webbplatsen utan att ändra din webbläsares cookie-inställningar samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa våra cookie-riktlinjer.

Behöver du hjälp? Chatta med oss