Baka saftig pumpakaka till Halloween

Hitta din butik

Hem

Sök

Baka vår saftiga pumpakaka

Lagom till Halloween bjuder vi på en saftig kaka med pumpa som huvudingrediens. Byt ut en del av morötterna i den klassiska morotskakan och du har helgens fikabröd fixat!

Varmluftsugn

  • EOA8000X

    EOA8000X

    Ord. pris 7 990:- 7 490:-

Pumpakaka
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl mjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 nypa salt
1 ½ dl solrosolja
2 dl riven morot
2 ½ dl riven pumpa

Glasyr
60 g smör
4 dl florsocker
100 g philadelphiaost
Skal av 1/2 lime


1. Sätt ugnen på 150°.

2. Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda därefter alla torra ingredienser i en skål och vänd ner dem i äggsmeten. Riv morötter och pumpa och tillsätt dem och oljan i smeten. 

3. Smörj och bröa en kakform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 50–55 minuter (har du inte varmluftsugn behöver du lägga på ytterligare ca 15 min). Prova med en sticka, kakan ska inte vara kladdig. Låt kakan svalna ordentligt. 

4. Glasyr: Blanda frostingen genom att vispa rumstempererat smör, florsocker, philadelphiaost och skalet från en lime till en jämn kräm. Bred jämt över kakan när den är helt sval.

5. Dekorera ev med en minipumpa eller physalisfrukt. 


Skriv ut
Till toppen
Laddar...

Denna webbsida använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på webbplatsen utan att ändra din webbläsares cookie-inställningar samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa våra cookie-riktlinjer.

Behöver du hjälp? Chatta med oss