Älskar du choklad? Då är det här tårtan för dig! Med hjälp av en köksmaskin bakar du både bottnar och vispar luftig mousse till fyllningen på nolltid.

Hitta din butik

Hem

Sök

Baka vår ljuvligt goda chokladmoussetårta

Älskar du choklad? Då är det här tårtan för dig! Med hjälp av en köksmaskin bakar du både bottnar och vispar luftig mousse till fyllningen på nolltid. Lycka till!

Baka lekande lätt med köksmaskin


En köksmaskin är en oumbärlig hjälpreda för dig som gillar att laga mat och baka. Maskinen knådar deg, blandar smet och vispar effektivt. Perfekt när du bakar bröd eller bullar vars deg behöver knådas länge, vispar marängsmet eller mousse eller gör cupcakes och frosting. 

Till de flesta modeller finns kringutrustning i form av visp, degkrok, degspade, rivsats, grönsaksskärare, pastaset och köttkvarn.
 
För dig som vill satsa på kvalité, är vår exklusiva, semiprofessionella köksmaskin EKM9000, tillverkad i Frankrike, rätt val. En tystgående och urstark köksmaskin på 1200 W.
Läs mer om dess finesser och funktioner.


Recept
Tårtbottnar: 
4 dl vetemjöl + mjöl till formarna 
3 dl strösocker
2 dl kakao 
2 tsk bikarbonat 
1 tsk bakpulver 
1 tsk salt 
2 ½ dl filmjölk 
2 ½ dl kallt starkt kaffe 
1 dl olja 
1 krm vaniljpulver 
2 ägg 

Chokladmousse:
6 dl vispgrädde 
500 g mörk choklad, ca 70 % kakaohalt (spara en del till dekoration)
4 äggulor

Så här gör du: 
Sätt ugnen på 175°. Smöra och mjöla två bakformar ca 20 cm i diameter. Börja med att göra dina tårtbottnar. Blanda de torra ingredienserna i köksmaskinens bunke eller i en stor skål. Tillsätt filmjölk, kaffe, olja, vaniljpulver och ägg. Vispa tills smeten är jämn.

Häll ut smeten i formarna och grädda dem i 30 min i mitten av ugnen. Testa med en provsticka för att se om de är klara, stickan ska vara ren när du drar upp den. Låt kakorna svalna i sina formar i 10 min innan du försiktigt tar ut dem och låter dem svalna helt på ett galler. 

Nu är det dags att göra chokladmoussen. Ta hjälp av din köksmaskin och börja med att vispa grädden till ett fast skum. Smält chokladen genom att bryta den i mindre bitar och värm försiktigt i en skål över ett vattenbad eller i mikron tills den är mjuk. Rör ihop äggulorna i en skål. Tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Här kan du med fördel använda din köksmaskin. Rör därefter ner lite grädde i taget till en jämn smet.

Lägg en av bottnarna på ett serveringsfat. Bred över chokladmoussen i ett ca två centimeter tjockt lager ända ut till kanten. Placera den andra bottnen ovanpå. Bred resten av moussen över toppen och kanten av kakan. Avsluta med att hyvla chokladflarn över tårtan som dekoration. 


Tips! Skiva jordgubbar eller mosa hallon och lägg ett lager mellan bottnarna för att bryta av mot chokladen!



Skriv ut
Till toppen
Laddar...

Denna webbsida använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på webbplatsen utan att ändra din webbläsares cookie-inställningar samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa våra cookie-riktlinjer.

Behöver du hjälp? Chatta med oss